Elevul Dima dintr-a saptea-un roman care prezinta adolescenta

Aparut cu mai bine de 50 de ani in urma,romanul „Elevul Dima dintr-a saptea ” nu si-a pierdut nici un moment farmecul.Povestea de dragoste dintre Grig si Lotte,apetenta  pentru aventuri nemaivazute,idealismul ,impertinenta si naivitatea ,entuziasmul tinerilor din romanul lui Drumes raman la fel de actuale.

Asemenea tuturor adolescentilor Dima,Tarzan,Magotu ,Basu si toti ceilaltti viseaza si traiesc totul la intensitate maxima.Planuri pentru o expeditie spectaculoasa,conflicte cu profesorii ,drame interioare,iubiri pasionale ,toate acestea sunt surprinse si descrise de Mihail Drumes cu naturalete si talent,fascinand generatii intregi de cititori.

„elevul Dima dintr-a saptea ” e o carte fascinanta ,emotionanta despre puterea de a trai,a iubi.

Aceasta carte te surprinde placut prin stilul copilaros si naiv  al autorului cu care te acomodezi destul de repede.

Autorul picteaza cu ajutorul cuvintelor imagini si sentimente care ajung la sufletul cititorului,facandu-l sa se bucure si sa se minuneze de fiecare pagina.Autorul descrie in fiecare pagina adolescenta si starile ei.

Grigore Dima , fiul unui fost ministru , este obligat , de tatăl său , să plece la Craiova pentru a învăţa la o şcoală normală timp de 2 ani ( clasele a VII-a şi a VIII-a ) . El stă în gazdă la Dona Bianca  , împreună cu fiica acesteia , Lotte , şi alţi 3 adolescenţi: Nicu , Gigi şi Magotu.

Datorită unui mic accident , Dima găseşte o scrisoare adesată soţului Donei Bianca în care sunt precizate anumite date despre o insulă , încă nedescoperită , unde se spune că se află o comoară. Şcoala începe , Dima se împrieteneşte cu mulţi colegi şi le vorbeşte despre scrisoarea găsită. Împreună decid să participe la o expediţie , dar vestea se răspândeşte şi se ajunge la 1000 de participanţi . Visul le este spulberat de venirea profesorului Attila , care este un om rău şi îi tratează pe elevi ca pe nişte animale . Dima se opune acestuia şi are loc un scandal în clasă . Drept pedeapsă , Dima este dat afară din toate şcolile .Încercând să-şi facă dreptate prin greva celor 1000 de camarazi , ajunge chiar într-o închisoare. Însă povestea lui nu are cum să se termine astfel şi acum începe adevărata acţiune.

Cartea merita citita ,iar noi o adaugam chiar pe randul de mai jos.

Mihail Drumes-Elevul Dima Dintr-a VII-a

Please follow and like us:

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *